Hívjon minket: +36 70/450-2421

Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik
Cart 0

Shopping Cart

A következőkben 5 jó tanáccsal szeretnénk segíteni azoknak, akik most, vagy a közel jövőben szeretnének klímát szereltetni.

Mikor? 

Mindig, ha új ház épül. Mert el lehet tüntetni a csövezést a falakban.

Ha utólag klímatizálunk, akkor esztétikailag romolhat a ház belülről és kívülről is. Az tudja csak igazán, aki a második vagy a harmadik házát építi.

A falon kívüli csövezés csúnyasága a kábelcsatorna. Sokszor nem lehet megoldani szépen a klímatizálást 1 kültéri egységgel, de a sok kültéri egység zavaró is. Érdemes már kora tavasszal gondolkodni azon, hogy kell-e klíma vagy sem.

 

kMilyen szempontok alapján vásároljunk?

  1. Legfontosabb szempont a megfelelő hűtőteljesítmény igény meghatározása. Ami, függ a tér nagyságától és hő terhelésétől. Ezt egy komoly szakember ki tudja számolni. De vásárlás előtt mindenképpen szükséges, hogy szakember mérje fel a helyszínt. (Általában ingyenes, ha ugyanazt a szakembert bízzák meg a szereléssel.)
  2. Gazdaságosság:
    A klíma gép minősége nagyban befolyásolja a gazdaságos üzemeltetést. Gazdaságosan akkor üzemel egy klímagép, ha minél nagyobb a hatásfoka. Ez azt mutatja meg, hogy egy egység elektromos áram segítségével, hány egység hűtési teljesítményt kapunk. Minél nagyobb, annál olcsóbb az üzemeltetés költsége. Ezt nevezik COP és EER hatásfoknak.
  3. Amire még érdemes odafigyelni azok a szűrők. Többfajta szűrő van. Az alap: a por, pollen és allergén anyagok szűrése és megkötése. Ezen kívül vannak különböző füst és szagszűrők, plazmaszűrők, légállapot javítók stb.
  4. Valódi megvalósításról lesz-e szó? Ez függ az ügyféltől és a szerelőtől is. Az ügyfél elmondja az igényeket. Pl.: „1 kültéri egységet szeretnék és sok beltérit illetve ne látszódjon a kültéri se és a beltéri se, stb…
  5. A szerelő felméri a helyszínt és az igényeket. Elmondja, hogy meg lehet-e valósítani vagy sem, és hogy mennyiért.

Akarunk-e átmeneti időszakban fűteni a klímával?

Ez egy kicsit megdrágítja a gép árát is. Kényelmi szempontból és gazdasági szempontból is lényeges dolog. Ha nyár után, amikor hirtelen időjárás változás történik, lehűl a levegő és vele együtt a ház is, de központi fűtést még nem akarják bekapcsolni, viszont igényelné a megfelelő 20-24 fokot a 10-15 helyett, akkor bekapcsolhatja a klímát fűtési üzemmódban és üzemeltetheti akár gazdaságosabban, mint a gázkazánt. Ez persze függ a COP-től is. Minél nagyobb a COP, annál jobb. Az egyszerűbb olcsóbb berendezésekkel is lehet +5 fok külső hőmérsékletig fűteni. Vannak olyan fűtős (hőszivattyús) klímák, melyek már akár -20 fokos külső hőmérsékletig is használhatók fűtésre. Így akár az év 90%-ában tudunk fűteni klímával és olcsóbb is, mint gázzal.

Mi az az inverteres vezérlés?

Fokozatmentes teljesítményszabályozás. Állítja a kompresszor sebességét ill. a ventillátorokat. Csendesebb üzem és energiatakarékosabb.


Több szobát kell klímatizálni?

Igen! Egyetlen (multi) kültérire több beltérit is rákapcsolhatunk. Általában 2-4-ig, de vannak nagyobb rendszerek is.
Ezek már komolyabb árkategóriában vannak, de csak 1 kültéri. Nem díszíti sok gép a családi házat, hiszen nem egy karácsonyfában szeretnénk élni! A fő: helytakarékosság, esztétika és zajvédelem.

e-max.it: your social media marketing partner

Szolgáltatásaink

klimaprofik

Klímaszerelés Budapesten és környékén!

Egy átlagos klímaszerelés munkaideje 4-5 óra, ez egy egyszerűbb szerelés ami 3-5 méter csövezéssel, illetve egy vagy két fal átfúrásával jár. Általában egy napon belül két időpontra szoktunk kimenni.

Bővebben

klimaprofik

Ingyenes felmérés Budapesten!

Budapesten minden esetben ingyenes felmérést készítünk, ha velünk szerelteti be klímáját. Hívjon minket bizalommal! A felmérés részleteiről a bővebben gombra kattintva olvashat többet.

Bővebben

klimaprofik

Klíma karbantartás Budapesten és környékén!

Évente egyszer legalább ki kell tisztítani klímáját, mivel az átáramló levegőből lerakódik a szerves anyagokat tartalmazó por, ami penészedést okozhat és spórákkal áraszthatja el a lakást!

Bővebben

Legújabb klímáink