Klíma beszerelés, karbantartás, előkészítés, klíma - klímaprofik
Klímaprofik

klimaprofik+36 70/450-2421 klimaprofikKérjen ajánlatot! klimaprofikAkciós termékek

klimaprofik+36 70/450-2421 klimaprofikKérjen ajánlatot! klimaprofikAkciós termékek

Általános tudnivalók a beszerelésről

Egy átlagos klímaszerelés munkaideje 4-5 óra, ez egy egyszerűbb szerelés ami 3-5 méter csövezéssel, illetve egy vagy két fal átfúrásával jár. Általában egy napon belül két időpontra szoktunk kimenni. Reggel 9-kor kezdünk az első címen, mert ekkor már nem zavarja a többi lakót a fúrás és pakolás zaja. A második címre 13-14 óra között érkezünk; 17-18 óra között várható a befejezés. 

Hétvégén legfeljebb a főszezonon kívül vállalunk el szombati szerelést, mert akkor még lehet a hatályos jogszabályok szerint dolgozni az építőiparban. Kizárólag családi ház esetében javasoljuk ezt az időpontot, mivel egy társasházban zavarnánk a munkálatokkal a többi lakó nyugalmát, ami konfliktusok forrása lehet.

Gyakori kérdés, hogy mennyire fogunk port, szemetet, sittet hagyni magunk után szereléskor, éppen ezért szeretnék megnyugatni mindenkit, hogy nem verjük szét a lakást a szerelés alkalmával. Egy átlagos klímaszerelés után olyan állapotban adjuk át a terepet, hogy minimális takarítás is elegendő lesz vagy még arra sincsen szükség.

A kollégák a helyszín elpakolásával, letakarásával kezdik a munkálatokat. Minden alkalommal hullámpapírt és fóliát használunk a burkolatok megóvása érdekében. A fúrások közben ipari porszívóval folyamatosan elszívjuk a keletkező port, és a munka befejezésekor összetakarítjuk a törmeléket.

Bővebben...

Milyen költségekre számíthatok?

A rengeteg hirdetés, klíma és szerelési árak között nem egyszerű eligazodni és a valós árát megtalálni egy szolgáltatásnak amiért reálisan jó minőségű munkát fognak kapni garanciával és egy jól működő, szervizháttérrel is rendelkező klímaberendezést. 

Általános szabályként elmondanám, hogy a klímatizálás valós költsége szobánként nagyságrendileg min brt 200.000ft-ot jelent majd egy átlagos lakás esetében. Ettől lefelé eltérni már csak kompromisszumokkal lehet, ami gyakran a kínálatból kifutó klímaberendezéssel, műszakilag elavult C-D energiaosztályos klímával, illetve a szerelés során felhasznált nem megfelelő minőségű anyagokkal. Mostanság gyakori trükközés a szerelők részéről, hogy nem a vegytiszta vörösréz klímatechnikai csővel hanem a jóval olcsóbb alumíniummal vezetékelik a klímát ami a legtöbb típus esetében a garancia automatikus elvesztését is jelenti.

Bővebben...

Milyen szakemberek végzik majd el a szerelést? Kit engedek be a lakásomba a munkavégzés idejére?

Gyakori aggodalom az érdeklődők részéről, hogy kik lesznek majd azok a szakemberek, akik egy megrendelés után elvégzik a szerelést a lakásában. Egy honlapról kiválasztott telefonszám mögött milyen emberek és milyen szaktudással érkeznek majd az otthonába, mennyire megbízhatóak? 

Honlapunkon a kapcsolat menüpontban fényképet és rövid bemutatkozást láthat szerelő kollégáimról, akik képzett  szakemberek, évtizedes gyakorlattal a hátuk mögött. A megrendelés után ők végzik el a megbeszélt munkát, velük találkozik majd a szerelés során. Vigyázni fognak a lakásában található értékekre, felhívják a figyelmét arra, ha esetleg egy tárgy, bútor útban lesz a szerelésnél, elpakolják azt, ha szükséges, és takarófóliákkal, hullámpapírral igyekeznek megóvni a burkolatot, a bútorokat. A szerelés után felporszívóznak ipari porszívóval, tehát gyakorlatilag csak egy kis takarítás lesz szükséges a teljes rendhez. 

A lap alján a galériában láthat pár képet az eddig elkészült munkáinkból.

Előkészítés, előcsövezés.

A lakásfelújítás alkalmával gyakran a klíma lesz az a tétel ami már nem fér bele a mindig elszaladó költségvetésbe de érdemes már ilyenkor előrelátóan betervezni a lakásba és kialakítani a nyomvonalat. A lakás ezen állapotában még egyszerűen megoldható az elektromos kiállás kiépítése a villanyszerelőnek, a klíma csővezetékének beépítése, bevésése a falazatba és a cseppvíz elvezetése egy összefolyóba. A munkálat pár tízezer forintból megoldható és később egy sokkal esztétikusabb végredeményt kapunk mivel nem lesz látható csövezés a lakásban, nem utólag kell a festett falat fúrni, a vezetékeket kábelcsatornázni. Egyes dizájn klímák belsőépítészeti értéket is képviselnek mivel a lakás hangulatához igazodó kivitelben sokkal esztétikusabbak mint egy sima, fehér berendezés, az ilyen típusú klímákhoz minden esetben a falban elvezetett,  nem látszó csövezést kell kiépíteni a tökéletes hatás kedvéért. 

Bővebben...

  • Kérjen árajánlatot vagy visszahívást!

    Töltse ki és perceken belül visszahívjuk!


Kérjen ajánlatot!

Katt ide!