Karbantartás
Klímaprofik

klimaprofik+36 70/450-2421 klimaprofikKérjen ajánlatot! klimaprofikAkciós termékek

klimaprofik+36 70/450-2421 klimaprofikKérjen ajánlatot! klimaprofikAkciós termékek

Egy jól karbantartott klímaberendezés észrevétlenül teszi majd a dolgát a nyári kánikulában és jelentősen növeli a lakók komfortérzetét, biztonságosan, az egészségre semmiféle káros hatást nem gyakorolva!

Klíma Karbantartás díja: 8 000 Ft -tól

A problémák akkor kezdődnek amikor évekig nem történik meg a klíma szakszerű karbantartása és ez akár az egészségre is veszélyes lehet.

A klíma beltéri egységében az átáramló levegőből lerakódik a lakásban lévő szerves anyagokat is tartalmazó por ami a nedves közegben az idők során bomlásnak indulva penésztelepeket hoz létre és spórákkal árasztja el a lakást. Egy ilyen folyamathoz évek szükségesek de ha ez bekövetkezett akkor egy rendkívül veszélyes ,megbetegedéseket okozó berendezés keringteti át magán a lakás levegőjét és folyamatosan fertőzi az ott élőket.

 

A karbantartás alkalmával ezt a folyamatot előzzük meg és teljesen sterilizáljuk a légkondicionáló belsejét megszüntetve a már kialakulóban lévő szennyeződés telepeket is. A klímákban kívülről láthatatlanul alakul ki az a biomikrofilm amiben elkezdődik a baktériumtelepek kifejlődése és ezt kell vegyszeres gőzöléssel időben megakadályozni.

Gyakori érv a karbantartás ellen, hogy csak párszor használták a klímát egy szezonban ezért nem kell karbantartni. Sajnos a használat gyakoriságának semmi jelentősége nincsen, mivel az egész télen lerakódott házi por réteg a klíma nyitott felső részén bejut a szerkezet belsejébe és ott az első beindításkor a nedves közegben megkezdődik a biofilmréteg kialakulását ami később a penész, gomba melegágya lesz. 

A kereskedelemben kapható és a lakosság számára is elérhető klímatisztító spray-k erre nem alkalmasak mivel a kialakult mikrofilmet nem tudja leoldani a hőcserélőről és csak az illuziót adja, hogy ezzel a befújkálással megtörtént a fertőtlenítés! Amikor megtörténik a karbantartás akkor lemérhető az ügyfél által is a különbség a házi és az ipari, szakszerűen elvégzett karbantartás között. 

Az általuk talált legrosszabb állapotban lévő vastagon fekete gombás, penészes légkondicionálók kivétel nélkül olyan helyeken üzemeltek ahol a "házi karbantartók"végezték a munkát: kórházak, szállodák, magánlakások.

A tavaszi karbantartás másik nagyon fontos feladata a klímaberendezés működésének ellenőrzése, a klíma beüzemelése és esetleges javítása. 

Amikor beköszönt a az első kánikula százával érkeznek a telefonhívások, hogy nem indul a klíma, nem hűt és tudjuk e vállalni sürgősen a javítást mert már végig telefonálták a várost de nem találtak senkit aki egy hónapon belül megkezdené a javítást. Sajnos ezekben az esetekben a mi cégünk sem tud segíteni mert véges a kapacítás és első körben mindig a saját ügyfeleinket szolgáljuk ki ha gond van a klímájával.

A tavaszi karbantartáskor van rá időnk, hogy ha kiderül egy hiba a próbaüzem során akkor megkezdjük a javítást, esetleg alkatrészt rendeljünk hozzá és üzemkész állapotba hozzuk a klímát a szezonra, elvégezve a vegyszeres tisztítását, a cseppvíz kifolyásának ellenőrzését és a szigetelések pótlását és a gázzal való feltöltést is ha szükséges. Általános tapasztalat, hogy március-áprilisban még nem kérik az ügyfelek a karbantartást május-júniusban viszont azt szeretnék, hogy még aznap kimenjünk és elvégezzük mivel jön a meleg de ez kivitelezhetetlen.  

Érdemes tehát időben felkészülni a szezonra, ez közös érdek hiszen így van idő az esetleges hibák alapos feltárására, javítására mindenféle kellemetlenség, várakozás nélkül.

  • Kérjen árajánlatot vagy visszahívást!

    Töltse ki és perceken belül visszahívjuk!


Kérjen ajánlatot!

Katt ide!