Hívjon minket: +36 70/450-2421

Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik
Cart 0

Shopping Cart

Klíma felmérése

Segítünk megtalálni a legjobb klímát!

Felmérés menete:

1. Az első körben telefonon történik az egyeztetés az elképzelésekről és a szerelési körülményekről. Mindig megkérdezzük, milyen jellegű épületről van szó (panel, családi, társas, műemlék, stb.), és a kerületet, utcát, mert így tudunk tanácsot adni az esetleg szükséges engedélyekről, helyi szabályozásról, amit érdemes a lakónak elintézni még a felmérés előtt - például egy körfolyosós bérház esetén elvi beleegyezést az érintettektől, szomszédtól vagy a közös képviselőtől, hogy ne a munka kezdetekor legyen spontán lakógyűlés, miközben a szakember már fent áll a létrán a fúróval és dolgozna de még javában vitatkoznak a lakók. 

A közös képviselő egy rendkívül fontos és szinte megkerülhetetlen személy a társasházakban történő klímaszerelések során mivel sok esetben az ő lelkiállapotán és jóindulatán múlik, hogy mit hová lehet szerelni. Segítségünkre lehet a megkeresése során ha előtte már feltérképeztük a többi lakótól, hogy hová is szerelték az eddigi klímákat mivel még egy kifejezetten rosszindulatú közös képviselő is leszerelhető a precedensjog alapján, tehát ha Mari néninek van klímája a folyosón akkor mi is feltehetjük mellé a sajátunkat. Kivételt képez ez alól a műemlékileg védett belső udvarok világa ahová ugyan eddig sem lett volna szabad felszerelni de új telepítéseket már jogosan nem engedélyeznek.  

2. A következő lépés a helyszíni felmérés. Ennek időpontja általában egy délutáni vagy kora esti óra, ami nem ütközik a munkaidővel. Igyekszünk rugalmasak lenni, hogy ne kelljen emiatt hamarabb eljönni a munkahelyről vagy szabadságot kivenni. Sajnos a főszezonban szélsőséges időpontok is előfordulhatnak mivel egyszerre kell sok lakást lelátogatni és nehéz kiszámítani a menetidőket, van ahol 5 perc is elég a felméréshez de előfordul, hogy sütemény, tea is előkészítve, együtt az egész család, rengeteg kérdéssel és nem lehet egy óránál hamarabb eljönni, így pedig csúszik az egész esti menetrendem. Volt rá példa, hogy éjfélre értem az utolsó címre de megvártak mondván úgysem tudnak aludni a melegben, én pedig ha megbeszéltük akkor megyek bármeddig ha még tudnak fogadni a háziak. 

Alapkérdés általában, hogy melyik szobát szeretnénk lehűteni és ennek kapcsán milyen műszaki megoldások jöhetnek szóba az anyagiak figyelembevételével. A kritikus pont többnyire a kültéri egység elhelyezésének kérdése, illetve a cseppvíz elvezetése a beltériből. Erről bővebben alább, a folytatásban olvashatnak.   

Szinte mindegyik felmérésnél felbukkanó kérés-kívánság: mi lenne, ha elhelyeznénk egy nagy teljesítményű beltérit a folyosón, ami onnan behűtené az egész lakást? Véleményem szerint ez a legrosszabb megoldás, ami szóba jöhet! A klíma csak azt a szűk teret fogja lehűteni, sőt túlhűteni, de nem lesz képes a melegebb szobákba is átforgatni a hűs levegőt. Egy szűk térben a klíma nem fogja leadni a maximális teljesítményét mivel érzékelői leszabályozzák és így csak éppen annyit hűt amennyi hideget a felszerelés helyén le tud majd adni tehát nem fogja az egész lakást klimatizálni.

Az ajtók keresztmetszete nem engedi még nyitott állapotban sem a levegő átáramlását, így csak a folyosón lesz hideg, a naptól felmelegített szobákban pedig nem idéz elő érzékelhető hőmérséklet-csökkenést.

Általános szabály, hogy ott kell hűteni, ahol a meleg képződik: a legmelegebb szobában (jellemzően a nappaliban), közvetlenül az ablaknál, és a naptól felmelegedő falfelületnél. Ha kiiktatjuk a hőcsapdát, akkor már csak ettől is sokkal elviselhetőbb lesz a hőmérséklet az egész lakásban. 

Az árajánlatot már következő nap elküldjük e-mailben (kivétel lehet, ha speciális vagy nagyobb berendezésről van szó, amihez több nagyker visszajelzését kell megvárnunk). Az ajánlatban több géptípus is szerepel, tekintettel az eltérő márkapreferenciákra és árkategóriákra. Kizárólag olyan klímákat forgalmazunk és ajánlunk, amivel eddigi szereléseink során kedvező tapasztalataink voltak, hiszen közös érdekünk, hogy nyáron ne a javítgatással töltsük majd az időnket. 

Minden beszerelésünkhöz ingyen adjuk a következő évi karbantartást. Ezzel erősítjük minden kedves vásárlónkkal a kapcsolatot, illetve szeretnénk nyomatékosítani a klímaberendezés rendszeres karbantartásának fontosságát. A másik része ennek az ajánlatnak, hogy szeretném ha látná az ügyfél mi történik karbantartás címén a klímával amikor ipari eszközökkel, vegyszerekkel történik a tisztítás és nem tesco-s sprayvel fúj kettőt a kolléga és készen is vagyunk. 

A Klímaprofik segítenek! ->Kapcsolat

e-max.it: your social media marketing partner

Klíma márkák

Klíma kategóriák

Szolgáltatásaink

klimaprofik

Klímaszerelés Budapesten és környékén!

Egy átlagos klímaszerelés munkaideje 4-5 óra, ez egy egyszerűbb szerelés ami 3-5 méter csövezéssel, illetve egy vagy két fal átfúrásával jár. Általában egy napon belül két időpontra szoktunk kimenni.

Bővebben

klimaprofik

Ingyenes felmérés Budapesten!

Budapesten minden esetben ingyenes felmérést készítünk, ha velünk szerelteti be klímáját. Hívjon minket bizalommal! A felmérés részleteiről a bővebben gombra kattintva olvashat többet.

Bővebben

klimaprofik

Klíma karbantartás Budapesten és környékén!

Évente egyszer legalább ki kell tisztítani klímáját, mivel az átáramló levegőből lerakódik a szerves anyagokat tartalmazó por, ami penészedést okozhat és spórákkal áraszthatja el a lakást!

Bővebben