Hívjon minket: +36 70/450-2421

Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik
Cart 0

Shopping Cart

Klíma karbantartás

Egy jól karbantartott klímaberendezés észrevétlenül teszi majd a dolgát a nyári kánikulában és jelentősen növeli a lakók komfortérzetét, biztonságosan, az egészségre semmiféle káros hatást nem gyakorolva!

Klíma Karbantartás díja: 8 000 Ft -tól

A problémák akkor kezdődnek amikor évekig nem történik meg a klíma szakszerű karbantartása és ez akár az egészségre is veszélyes lehet.

A klíma beltéri egységében az átáramló levegőből lerakódik a lakásban lévő szerves anyagokat is tartalmazó por ami a nedves közegben az idők során bomlásnak indulva penésztelepeket hoz létre és spórákkal árasztja el a lakást. Egy ilyen folyamathoz évek szükségesek de ha ez bekövetkezett akkor egy rendkívül veszélyes ,megbetegedéseket okozó berendezés keringteti át magán a lakás levegőjét és folyamatosan fertőzi az ott élőket.

 

A karbantartás alkalmával ezt a folyamatot előzzük meg és teljesen sterilizáljuk a légkondicionáló belsejét megszüntetve a már kialakulóban lévő szennyeződés telepeket is. A klímákban kívülről láthatatlanul alakul ki az a biomikrofilm amiben elkezdődik a baktériumtelepek kifejlődése és ezt kell vegyszeres gőzöléssel időben megakadályozni.

Gyakori érv a karbantartás ellen, hogy csak párszor használták a klímát egy szezonban ezért nem kell karbantartni. Sajnos a használat gyakoriságának semmi jelentősége nincsen, mivel az egész télen lerakódott házi por réteg a klíma nyitott felső részén bejut a szerkezet belsejébe és ott az első beindításkor a nedves közegben megkezdődik a biofilmréteg kialakulását ami később a penész, gomba melegágya lesz. 

A kereskedelemben kapható és a lakosság számára is elérhető klímatisztító spray-k erre nem alkalmasak mivel a kialakult mikrofilmet nem tudja leoldani a hőcserélőről és csak az illuziót adja, hogy ezzel a befújkálással megtörtént a fertőtlenítés! Amikor megtörténik a karbantartás akkor lemérhető az ügyfél által is a különbség a házi és az ipari, szakszerűen elvégzett karbantartás között. 

Az általuk talált legrosszabb állapotban lévő vastagon fekete gombás, penészes légkondicionálók kivétel nélkül olyan helyeken üzemeltek ahol a "házi karbantartók"végezték a munkát: kórházak, szállodák, magánlakások.

A tavaszi karbantartás másik nagyon fontos feladata a klímaberendezés működésének ellenőrzése, a klíma beüzemelése és esetleges javítása. 

Amikor beköszönt a az első kánikula százával érkeznek a telefonhívások, hogy nem indul a klíma, nem hűt és tudjuk e vállalni sürgősen a javítást mert már végig telefonálták a várost de nem találtak senkit aki egy hónapon belül megkezdené a javítást. Sajnos ezekben az esetekben a mi cégünk sem tud segíteni mert véges a kapacítás és első körben mindig a saját ügyfeleinket szolgáljuk ki ha gond van a klímájával.

A tavaszi karbantartáskor van rá időnk, hogy ha kiderül egy hiba a próbaüzem során akkor megkezdjük a javítást, esetleg alkatrészt rendeljünk hozzá és üzemkész állapotba hozzuk a klímát a szezonra, elvégezve a vegyszeres tisztítását, a cseppvíz kifolyásának ellenőrzését és a szigetelések pótlását és a gázzal való feltöltést is ha szükséges. Általános tapasztalat, hogy március-áprilisban még nem kérik az ügyfelek a karbantartást május-júniusban viszont azt szeretnék, hogy még aznap kimenjünk és elvégezzük mivel jön a meleg de ez kivitelezhetetlen.  

Érdemes tehát időben felkészülni a szezonra, ez közös érdek hiszen így van idő az esetleges hibák alapos feltárására, javítására mindenféle kellemetlenség, várakozás nélkül.

e-max.it: your social media marketing partner

Klíma márkák

Klíma kategóriák

Szolgáltatásaink

klimaprofik

Klímaszerelés Budapesten és környékén!

Egy átlagos klímaszerelés munkaideje 4-5 óra, ez egy egyszerűbb szerelés ami 3-5 méter csövezéssel, illetve egy vagy két fal átfúrásával jár. Általában egy napon belül két időpontra szoktunk kimenni.

Bővebben

klimaprofik

Ingyenes felmérés Budapesten!

Budapesten minden esetben ingyenes felmérést készítünk, ha velünk szerelteti be klímáját. Hívjon minket bizalommal! A felmérés részleteiről a bővebben gombra kattintva olvashat többet.

Bővebben

klimaprofik

Klíma karbantartás Budapesten és környékén!

Évente egyszer legalább ki kell tisztítani klímáját, mivel az átáramló levegőből lerakódik a szerves anyagokat tartalmazó por, ami penészedést okozhat és spórákkal áraszthatja el a lakást!

Bővebben