Klímaprofik, klíma szerelés Budapesten és környékén. Daikin Klíma, Midea klíma, Gree klíma, Panasonic klíma, MDV klíma. Klíma előkészítés, Klíma előcsövezés, Mono slit klíma, Multi split klíma

Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik

Hívjon minket: +36 70/450-2421 Klímaprofik

Cart 0

Shopping Cart

Sokan kérdeznek bennünket a mobil klímával kapcsolatban. 

Ebben a cikkben egy kicsit elemeznénk az előnyeit.

 

Zajszint

A mobil klíma, sokkal hangosabb mint a mai modern lakossági split klíma berendezés. Amíg beltéren egy jó minőségű klíma 18-22 decibel között működik, addig a mobil klíma 50-65 decibel között mozog. Az éjszakai alváshoz érdemes egy komplexebb altatót is bevenni mellé mert kevesen tudnak porszívózás közben aludni, márpedig a mobil klímát nagyjából így kell elképzelni, alszunk és közben folyamatosan zúg mellettünk.

 

 

Teljesítmény

Kisméretű szobák, helységek részleges hűtésére alkalmas, csekély napfény esetén. Nagyobb terekbe észrevehetetlen a működése, nem képes kompenzálni már az ablakon belépő felmelegedést sem. Kondenzvíz: egy nyári napon tekintélyes mennyiség is lehet, akár 3-5 liter/ nap, addig a mobil klímánál egy kis víztartályt kell rendszeresen, naponta többször kiüríteni, különben kifolyik a víz a padlóra, ha nem tesszük meg időben.

 

 

Áramfogyasztás

A split klímák 600-900 wattos fogyasztásához képest a mobil klíma 1600-2400 watt áramot vesz fel. Sajnos sokkal rosszabb teljesítményt kapunk a légszállítási oldalon, töredéke a hatékonysága egy átlagos klímához képest is.

 

 

Csövek kivezetése 

A mobil klíma kivezető csövei széles tartományban mozognak, 110-125 mm a legáltalánosabb csőméret, ami azt jelenti, hogy lyukat kell a falon – ajtón - ablakon kivágni és ezt megfelelően leszigetelni, a nyári szezon után pedig elfedni, betömíteni. Ki lesz aki ezt a szerelést elvégzi? Szerencsés esetben lesz egy családtag aki rendelkezik megfelelő barkács- ipari eszközökkel és telepíti a csövezést mert erre szakembert nyáron találni szinte képtelenség. Érdemes már tavasszal hívni megfelelő szakembert és jó előre időpontot kérni.

 

 

Javítás

Ezeken a berendezéseken rendkívül ritka, hogy gáztöltő csonkot alakítson ki a gyártó, ennek hiányában pedig nem tölthetőek gázzal a klímák, csak ha beforrasztva felszerel rá egyet a mester - erre pedig nincsen és még tizenéve sem volt szerviz. A mobil klíma ebben az esetben is "porszívóként” működik, amíg megy addig örülhetünk de amikor 5-7 év után a szerkezet tömítései elfáradnak és elszökik a hűtőközeg a lomtalanításba vezet az út minden esetben.

 

Összegzés: mobilklíma helyett válasszon rendes klímát

Klíma márkák

Miben segíthetünk?

Nap mint nap azért dolgozunk, hogy ügyfeleink kényelmesen és komfortosan érezzék magukat otthonukban, mindezt költséghatékonyan.

Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik

Klímaprofik

Felmérés - Tanácsadás

Ahhoz, hogy Önnek a legjobbat tudjuk nyújtani, pontos felméréseket kell készítenünk az igényeiről és a lakásról.

A kiszállás ingyenes, ha tőlünk vásárolja klímáját!

A felmérés ideje átlagosan 20-30 perc

Bővebben

Klímaprofik

Klíma beszerelés

Az Ön igényeihez mérten beszereljök a legjobb klímát.

A klíma beszerelés ideje 3-4 óra. A munkavégzés után gondosan kitakarítunk magunk után.

Hétvégén is dolgozunk!

Bővebben

Klímaprofik

Karbantartás

A levegő tele van láthatatlan szennyeződésekkel, melyek használat során lerakódnak a klímakészülékben.

Ezek károsak a készülékre és az egészségre!

Évente egyszer kötelező a karbantartás!

Bővebben