Klímaprofik, klíma szerelés Budapesten és környékén. Daikin Klíma, Midea klíma, Gree klíma, Panasonic klíma, MDV klíma. Klíma előkészítés, Klíma előcsövezés, Mono slit klíma, Multi split klíma

Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik

Hívjon minket: +36 70/450-2421 Klímaprofik

Cart 0

Shopping Cart

Az első és legfontosabb kritérium a szoba várható hőterhelése, ami az alábbi tényezőkből áll össze:  

-  az épület benapozottsága

- ablakfelületek mérete és tájolása

- határoló falak elhelyezkedése és benapozottsága

- a mennyezet felől érkező várható hőterhelés (lapostető, tetőtér)

- a lakók vagy dolgozók létszáma

- elektromos eszközök, számítógépek, konyhai berendezések hőkibocsátása.

 

- alapterület amit hűteni szeretnénk

- milyen hőmérséklet különbséget szeretnénk elérni (van aki 20 fokban érzi jól magát és van aki csak pár fokot hűtene a lakásán)

- várható árnyékolás nyáron, redőny, árnyékoló, fák, bokrok

- környék jellege (fás, parkos rész vagy pedig belvárosi környezet, kőfalakra, aszfaltozott utcára néző lakás) 

A felmérés során ezeket a körülményeket kell figyelembe venni és korrigálni a sima négyzetméter alapú számítást. A klíma kiválasztása során nem az egész lakás alapterletét kell figyelembe venni , hanem az ajtókkal határolt hűtendő terület nagyságát és ehhez kell illeszteni a klíma teljesítményét.

A leggyakrabban alkalmazott méretek a 2,5kw-os, a 3,5kw-os és ritkábban az 5kw-os hűtőteljesítményű klímaberendezés. A klíma teljesítménye, mint már említettem, nem azonos az elektromos áramfogyasztásával hanem egy hideglevegő szállítási értékből származtatott mérőszám ami megmutatja a hűtési képességét a berendezésnek. Egy korszerű, inverteres klíma széles tartományban tudja változtatni a teljesítményét a változó körülményekhez igazodva és így éppen csak annyira hűti a lakást ami a kellemes hőérzetet biztosítja, illetve az áramfogyasztása is minimalizálódik. 

Általánosságban adnék pár tanácsot a kalkulációhoz, a 2,5-ös klíma a kis szobák, nappalik, hálószobák hűtőberendezése, nagyjából 20-24 négyzetméterig, ha nincsen a szoba sugárzó hőnek kitéve folyamatosan, nem nyugati fekvésű, esetleg sarok szoba aminek a falai is folyamatosan melegednek. A 3,5kw-os klíma már 30-40 négyzetmétere teret is megbízhatóan lehűt, az amerikai konyhás, nappali+konyha kombinációk esetében is ideális választás mivel a konyhában keletkező plusz hőterhelést is tudja kompenzálni a felmelegedéssel együtt. A leggyakrabban ezt a méretet szoktam ajánlani mivel nincsen kiugró árkülönbség a 2,5kw-os klímához képest és méretben, áramfogyasztásban pontosan ugyanakorra a két berendezés, illetve az inverteres szabályzásnak köszönhetően ez is akkora teljesítményt vesz majd fel mint amire az adott pillanatban szükség van a hűtéshez de a végső kapacítási tartaléka mégis jóval több mint kisebb társának. 

Az 5kw-os teljesítményű klíma már egy teljesen már kategóriát jelent, sokkal méretesebb a beltéri egysége, jellemzően 100cm feletti hosszban és jóval nagyobb hőcserélővel a beltéren és a kültéren egyaránt, illetve akár 100-150e forinttal is drágább mint az egy kategóriával kisebb klíma, tehát érdemes körültekintőnek lenni a vásárláskor. Az ilyen méretű klímának akkor van jelentőssége ha egy kisebb berendezés már nem érné utól magát még folyamatos üzemben sem mivel nem elegendő a hideg légszállítási képessége amivel lehűtené a teret. Jellemzően ezt a klímát 40-60 négyzetméter egyben tér hűtésére szoktuk ajánlani ahol szükséges már ez a hűtőteljesítmény. Az ennél nagyobb vagy osztott tereket célszerűbb inkább kettő vagy több kisebb teljesítményű klímával hűteni, hogy ne alakuljon ki jelentős hőkülönbség a lakás egyik vagy másik sarka között és egyenletesebb legyen a hűtés nem pedig pontszerű. Az 5kw-os klíma kültéri egysége is már egy méretesebb darab, gyakran nem is lehet szimplán az ablakon kitenni a kis klímáknál megszokott módon hanem létra, esetleg állványozás használatával kerül kiépítésre. Az 5kw-os hűtőteljesítményű klímaberendezéseknél általában az elektromos előkészítés is több figyelmet kíván, külön körre elhelyezve a klímát és 2,5mm-es rézvezetékkel kábelezve a kismegaszakítóig. A kültéri egységet 550m-es konzolra szoktuk elhelyezni ami megfelelő távolságot biztosít a fal és a klíma között így segítve a megfelelő légáramlást és a kültéri egység optimális hőcseréjét a szabad levegővel. 

A felmérés alkalmával az épület adottságait és a lakók életvitelét figyelembevéve ajánlunk olyat klímaberendezést ami a legnagyobb kánikulában is teljesíti az elvárásokat és hosszú távra is optimális megoldást jelent majd az ügyfélnek. A méretezést pár kérdést megbeszélve akár telefonon is tisztázni lehet, nagyon sokszor sokkal nagyobb klímában gondolkodnak az ügyfelek mint a valós igénye a lakásnak és ez felesleges kiadást jelent aminek nem lesz később gyakorlati haszna, így érdemes mindig tanácsot kérni vásárlás előtt.

A Klímaprofik segítenek! ->Kapcsolat

Miben segíthetünk?

Nap mint nap azért dolgozunk, hogy ügyfeleink kényelmesen és komfortosan érezzék magukat otthonukban, mindezt költséghatékonyan.

Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik

Klímaprofik

Felmérés - Tanácsadás

Ahhoz, hogy Önnek a legjobbat tudjuk nyújtani, pontos felméréseket kell készítenünk az igényeiről és a lakásról.

A kiszállás ingyenes, ha tőlünk vásárolja klímáját!

A felmérés ideje átlagosan 20-30 perc

Bővebben

Klímaprofik

Klíma beszerelés

Az Ön igényeihez mérten beszereljök a legjobb klímát.

A klíma beszerelés ideje 3-4 óra. A munkavégzés után gondosan kitakarítunk magunk után.

Hétvégén is dolgozunk!

Bővebben

Klímaprofik

Karbantartás

A levegő tele van láthatatlan szennyeződésekkel, melyek használat során lerakódnak a klímakészülékben.

Ezek károsak a készülékre és az egészségre!

Évente egyszer kötelező a karbantartás!

Bővebben

A fűtésszámláját megfelezheti!

A H tarifa segítségével télen akár fél áron fűthet!

Érdekli, hogy mindezt hogyan lehet elérni?
Kattintson a tovább gombra!

Bővebben

Csak 40Ft-os fogyasztás óránként!

Az alábbi 2-3 KW-os klímák kb csak 40 Ft-t fogyasztanak óránként!

Hűtés és fűtés szempontjából az alábbi 3 klíma ár / érték arányban a legjobb!

Klímaprofik

GREE klíma: COMFORT X INVERTER

Hűtő teljesítmény: 3.5 KW

Fűtő teljesítmény: 3.7 KW

Garancia: 5 év

Fűtésre mi ezt ajánljuk

Most csak: 220.500 Ft
Klímaprofik

Midea Klíma: BLANC SPLIT

Hűtő teljesítmény: 5.2 KW

Fűtő teljesítmény: 4.2 KW

Garancia: 5 év

ECO mód, Follow me funkció

Most csak: 323.850 Ft
Klímaprofik

DAIKIN Klíma: SENSIRA

Hűtő teljesítmény: 3.3 KW

Fűtő teljesítmény: 3.5 KW

Garancia: 5 év

Nagyon megbízható, nagyon csendes

Most csak: 265.000 Ft