Klímaprofik, klíma szerelés Budapesten és környékén. Daikin Klíma, Midea klíma, Gree klíma, Panasonic klíma, MDV klíma. Klíma előkészítés, Klíma előcsövezés, Mono slit klíma, Multi split klíma

Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik

Hívjon minket: +36 70/450-2421 Klímaprofik

Cart 0

Shopping Cart

Melyiket válasszam? 

Alsóhangon 20-50 különböző klímatisztító spray kapható a boltokban, mind ugyanazt ígéri csak más módszerrel, más áron.

Mi közül választhatok?

Három alapvető csoportba lehet osztani ezeket a hajtógázos flakonba csomagolt fertőtlenítő szereket, az áttekinthetőség kedvéért három csoport szerint fogjuk őket megvizsgálni:

  • Klímatisztító aerosol csak split, ablak és mobil klímához
    Fertőtlenítő hatású alkoholos permet, melyet a hőcserélőre kell fújni, majd hűtés üzemmódban kell járatni a klímát. Kissé kellemetlen a használata.
  • Klíma bomba csak autó klímához
    Autóklímához használható illatosított fertőtlenítő gáz. Az utastérben elhelyezve kell működésbe hozni. Rendkívül egyszerű, de csak rövid távú megoldást nyújt.
  • Klímatisztító hab csak split, ablak és mobil klímához
    Közvetlenül a légkondi hőcserélőjére kell fújni, majd a ventilátor segítségével át kell szívatni a hőcserélőn. Jó szennyoldó. 

Klímatisztító koncentrátumok Kannás kiszerelésű koncentrátumok ipari felhasználásra


A klímaszerelők többsége nagy kiszerelésű, koncentrált formában vásárolja meg a klímatisztító és a fertőtlenítő anyagokat. A lakossági kiszereléshez hasonlóan ezekből a vegyszerekből is nagy a választék, mind árban, mind minőségben.
Első sorban olyan lúgos kémhatású anyagok, melyek nem támadják meg a légkondicionálók anyagait, a rezet az alumíniumot és a műanyagokat sem. Kimondottan kondenzátortisztításra léteznek savas tisztító szerek is, de ezeket ritkán használják lakossági tisztításra.
Ezek az anyagok bárki számára hozzáférhetőek, de a nagy kiszerelésük miatt 1-2 klímához nem gazdaságos megoldás.

Háztartási tisztítószerek klímatisztításhoz

A műanyag burkolóelemek tisztítására tökéletesen megfelel bármelyik háztartási mosogatószer, sőt a klíma szűrőjét -természetesen kiszerelt állapotban- akár hideg zsíroldóval is meg lehet tisztítani a ráragadt konyhai gőzöktől. Viszont a klíma belső alkatrészeinek tisztításához a mosogatószer már kevés, a klóros tisztítószerek és a zsíroldók pedig maradandó kárt okozhatnak. Bemattíthatják a fényes műanyag felületeket, vagy reakcióba léphetnek a rézcsövekkel, vagy a vékonyka alumínium lamellákkal.

 

Egy felszerelt állapotában lévő klíma 200-400.000 Ft megérdemli, hogy ilyesmikkel ne kísérletezzenek rajta.

 

Melyik a legjobb klímatisztító spray?

 

A fent felsorolt klímatisztító szerek csak részleges fertőtlenítésre alkalmasak, számottevő tisztító hatást nem tudnak elérni, ha csak önmagukban használjuk őket. A klímatisztítás eredményessége a tisztítás módszerétől függ, még az ipari vegyszerek használata esetén is. Lássuk milyen módszerekből válogathatunk:

Klímatisztítási módszerek:

Ózonos fertőtlenítés Az elmúlt években egyre jobban elterjedt, elsősorban az autó klímák ózonos fertőtlenítése. Az ózon, a klíma bombához hasonlóan, fertőtlenítő hatást fejt ki, azzal a lényeges különbséggel, hogy illatosítás helyett szagtalanít és semmilyen vegyi anyagot nem hagy maga után. Ez a módszer az autóklímák fertőtlenítésre és szagtalanításra rövidtávon használható, de tisztításra totál alkalmatlan.

Hagyományos befújkálás Ez az, az olcsó klímatisztítás amit a legtöbb klímaszerelő cég kínál. Kiporolják a szűrőt, befújkálják a helyét és 15 perc után már ott sincsenek.
Teljesen értelmetlen szolgáltatás, amit a legtöbben csak azért rendelnek meg, hogy ne veszítsék el a split klímájuk garanciáját.

A mókuskerék kiszerelése Ezzel a módszerrel a burkolatot, a ventilátort és a régebbi légkondik kondenztálcáját tökéletes minőségben meg lehet tisztítani. Hátránya, hogy a hőcserélőnek és a kaszni belsejének, főleg a hátsó kondenzvíz elvezetőnek, csak fertőtlenítésére alkalmas.

Klíma mosás Külföldön nagyobb hagyományokkal rendelkező klíma mosási módszer néhány éve már itthon is elérhetővé vált. A lényege az, hogy az erős vízsugár segítségével a légkondi belsejében lévő, nehezen hozzáférhető helyek mellett, a hőcserélő lamellái közötti résekben is tisztító erőt lehet kifejteni.
Nagy előnye, hogy split klímáknál elég csak a burkolatot leszerelni, autó klímánál pedig nem kell lebontani a műszerfalat, mivel ezeknél egy endoszkópos magasnyomású mosóval dolgoznak.
Sajnos ezt a módszert, több cég is elkezdte másolni, olcsó, kevésbé hatékony eszközökkel. Az egyébként rendkívül látványos munka végeredménye azonban messze elmarad a kívánt minőségtől. Magyarul koszos marad a klíma.

A beltéri egység leszerelése A klímamosás megjelenése előtt, az erősen szennyezett légkondik beltéri egységeit csak úgy tudták kitisztítani, hogy megbontva a hűtőkört, leszerelték és alkatrészekre bontva ki és elmosták az egész gépet. Tökéletes eredményt lehet vele elérni, de mivel rendkívül munka és időigényes, így kevesen és ritkán alkalmazzák.

 

 

Miben segíthetünk?

Nap mint nap azért dolgozunk, hogy ügyfeleink kényelmesen és komfortosan érezzék magukat otthonukban, mindezt költséghatékonyan.

Klímaprofik Klímaprofik Klímaprofik

Klímaprofik

Felmérés - Tanácsadás

Ahhoz, hogy Önnek a legjobbat tudjuk nyújtani, pontos felméréseket kell készítenünk az igényeiről és a lakásról.

A kiszállás ingyenes, ha tőlünk vásárolja klímáját!

A felmérés ideje átlagosan 20-30 perc

Bővebben

Klímaprofik

Klíma beszerelés

Az Ön igényeihez mérten beszereljök a legjobb klímát.

A klíma beszerelés ideje 3-4 óra. A munkavégzés után gondosan kitakarítunk magunk után.

Hétvégén is dolgozunk!

Bővebben

Klímaprofik

Karbantartás

A levegő tele van láthatatlan szennyeződésekkel, melyek használat során lerakódnak a klímakészülékben.

Ezek károsak a készülékre és az egészségre!

Évente egyszer kötelező a karbantartás!

Bővebben

A fűtésszámláját megfelezheti!

A H tarifa segítségével télen akár fél áron fűthet!

Érdekli, hogy mindezt hogyan lehet elérni?
Kattintson a tovább gombra!

Bővebben

Csak 40Ft-os fogyasztás óránként!

Az alábbi 2-3 KW-os klímák kb csak 40 Ft-t fogyasztanak óránként!

Hűtés és fűtés szempontjából az alábbi 3 klíma ár / érték arányban a legjobb!

Klímaprofik

GREE klíma: COMFORT X INVERTER

Hűtő teljesítmény: 3.5 KW

Fűtő teljesítmény: 3.7 KW

Garancia: 5 év

Fűtésre mi ezt ajánljuk

Most csak: 220.500 Ft
Klímaprofik

Midea Klíma: BLANC SPLIT

Hűtő teljesítmény: 5.2 KW

Fűtő teljesítmény: 4.2 KW

Garancia: 5 év

ECO mód, Follow me funkció

Most csak: 323.850 Ft
Klímaprofik

DAIKIN Klíma: SENSIRA

Hűtő teljesítmény: 3.3 KW

Fűtő teljesítmény: 3.5 KW

Garancia: 5 év

Nagyon megbízható, nagyon csendes

Most csak: 265.000 Ft