INVERTER VAGY ON-OFF KLÍMÁT VÁLASSZAM?

INVERTER VAGY ON-OFF KLÍMÁT VÁLASSZAM?

Klíma vásárlás előtt el kell döntenünk, hogy  inverteres vagy On/off-os klímát válasszuk.

Különbség az inverteres és az on-off-os klímaberendezések között

A szoba hőmérsékletét egy érzékelő figyeli ami a légkondicionáló beltéri egységében helyezkedik el. Ezt az értéket a klíma berendezés folyamatosan figyeli, és folyamatosan összehasonlítja azzal, amit beállítottunk a távirányítón. 

Egy hagyományos, On/off-os klíma esetében, ha a szoba hőmérséklete meghaladja az általunk beállított hőmérsékletet, a kompresszor bekapcsol, és a beltéri egység elkezdi lehűteni a helységet. A klíma kikapcsolása akkor történik meg, ha szoba hőmérséklete beállított hőmérséklet alá esik. Ezen az elven működő klímák folyamatos ki-be kapcsolgatással tartja fenn az általunk beállított hőmérsékletet. 

Ezzel szemben az inverteres klíma nem kapcsol ki-be hanem a kettő között működik  ami a terhelés szempontjából előnyös. Az inverteres klíma, működése közben, éppen akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a körülmények megkívánnak.

Melyiket válasszam?

Az inverteres klímát azokra a helyekre tudjuk ajánlani ahol egész nap megy a klímatizálás. Mivel folyamatos használat mellett éri el azt az energiahatékonyságot amit a gyártók ígérnek. Az inverteres klímák rövid használatakor körülbelül ugyan annyit fogyasztanak, mint az on/off-os hagyományos klímák. 

On/off-os klímát azoknak ajánljuk akik csak pár órát  használják naponta.

Az inverteres klíma az on-off klímával szemben sokkal hatékonyabban tud dolgozni. Viszont ezt a hatékonyságot csak hosszabb, folyamatos működés esetén képes elérni,. A leszabályozás akkor kezdődik, amikor a lehűtött tér hőmérséklete kezdi elérni a beállított hőmérsékletet.

KLÍMA SZERELÉS

Klímaszerelés és karbantartás Budapesten, Pest- és Somogy megyében valamint országosan.
5 év garanciát vállalunk a beszerelésre.

FŰTÉS 40%-KAL OLCSÓBBAN

A H tarifa segítségével télen akár fél áron fűthet! Részletek itt.

FACEBOOK

Kövessen minket Facebook oldalunkon is!