KLÍMA KÜLTÉRIT A PADLÁSRA?

KLÍMA KÜLTÉRIT A PADLÁSRA?

Gyakori kérés az ügyfelektől: mi lenne, ha a kültéri egységet feltennénk a padlásra, hiszen ott nem látható, és kényelmesen megközelíthető. Ezek kétségtelenül jó érvek mellette, viszont rengeteg műszaki problémát felvet a klímával kapcsolatban egy ilyen elhelyezés. 

A legelső és legfontosabb is egyben a hűtés rendkívül rossz hatásfoka. A kültéri egység a padláson folyamatos extra hőterhelésben próbálja leadni a lakásból kivont meleget, s emiatt állandóan működnie kell.

A padláson a nyári kánikulában akár 60-70 fokos hőség sem ritka, ami rendkívül megterheli az ide telepített kültéri egységet mivel nem tudja leadni a lakásból kivont hőmennyiséget egy magas hőmérsékletű térben.

Ráadásul a készülék folyamatosan fűti maga körül a levegőt, így szinte fokozatosan romlik a hatásfoka ahogyan melegszik körülötte a padlás légtere.

A klímának a folyamatos használat mellett sokkal rövidebb az élettartama, gyakoriak az elektromos meghibásodások, és a villanyszámlában is érezhető emelkedést jelent egy ilyen megoldás. 

A műszaki paraméterek romlása mellett gondolnunk kell a tűzveszélyességre is. Egy folyamatosan működő, elektromos árammal meghajtott hőtermelő berendezésünk lesz gyúlékony környezetben.

A fentiek alapján belátható, hogy ezt az elhelyezési módot semmiképpen sem javasolt alkalmazni.

KLÍMA SZERELÉS

Klímaszerelés és karbantartás Budapesten, Pest- és Somogy megyében valamint országosan.
5 év garanciát vállalunk a beszerelésre.

FŰTÉS 40%-KAL OLCSÓBBAN

A H tarifa segítségével télen akár fél áron fűthet! Részletek itt.

FACEBOOK

Kövessen minket Facebook oldalunkon is!