HOGYAN MŰKÖDIK A KLÍMA?

HOGYAN MŰKÖDIK A KLÍMA?

Vizsgáljuk meg közelebbről, hogyan is működik egy klíma! Milyen előnyökkel bír egy multisplit klíma rendszere? Formavilág és hőérzet – mindkettőt meghatározhatja, milyen típust választunk.

RÉSZEINEK EGYÜTTES MUNKÁJÁVAL LEHETSÉGES CSUPÁN, HOGY KIFOGÁSTALAN HATÁSÁT ÉLVEZHESSÜK NAP MINT NAP.

  • Kompresszor
  • Elpárologtató
  • Kondenzátor
KOMPRESSZOR

A kompresszor a hűtőközeg körforgásáért felelős. A kompresszor elindításáig végig szinte azonos nyomás van a rendszerben, azonban, amikor elindul, akkor az elpárologtató résznél a nyomás csökkenni kezd, a kondenzátorban pedig ezzel egyidejűleg emelkedik.

ELPÁROLOGTATÓ

A beltéri egységhez tartozik. Van egy adagolás, amelyben a nagy nyomás hatására a folyékony gáz kis mennyiségben elkezd áramlani és a nyomásváltozás hatására gáz halmazállapotúvá válik. A keletkező gőz jóval nagyobb térfogatú, mint a folyadék. A folyadék elpárolog és hőt von el, ezután indul be a hűtési folyamat. A gőzmennyiséget a kompresszor szívja el és átpumpálja a kondenzátorba.

KONDENZÁTOR

A kondenzátorba jutott hűtőközeg lehűlve ismét cseppfolyós állapotba kerül. A folyamat ciklikusan játszódik le újra és újra a klímaberendezésben.

Multi-split klíma

A multi split klíma lényege, hogy egy kültéri egység több beltéri egységet táplál, hasonlatosan egy központi fűtés rendszerével. Emiatt több helyiségben is használhatjuk.
A beltéri egységek különböző típusúak lehetnek, külön szabályozhatóak.
Duál és triál klíma kialakítások – ezek a kifejezések azt jelölik, hogy egy kültéri egységre 2, vagy 3 beltéri egység  csatlakoztatható.
Ennél természetesen több egység csatlakoztatása is lehetséges: az úgynevezett szuper multi légkondicionáló berendezésekre akár 9 db beltéri egység is csatlakoztatható.

KLÍMA SZERELÉS

Klímaszerelés és karbantartás Budapesten, Pest- és Somogy megyében valamint országosan.
5 év garanciát vállalunk a beszerelésre.

FŰTÉS 40%-KAL OLCSÓBBAN

A H tarifa segítségével télen akár fél áron fűthet! Részletek itt.

FACEBOOK

Kövessen minket Facebook oldalunkon is!