A KLÍMÁKNÁL EZ MIT SZÁMÍT? BEFOLYÁSOL EGYÁLTALÁN VALAMIT?

Sok embernek ismerős az , amikor csak a napon találunk parkolóhelyet a kocsinkkal.

A FEKETE SZÍN

Egy fél – 1 órás bevásárlás elég már ahhoz, hogy tűzforró felmelegedjen a fekete kormány, vagy a sötét színű ülés. Mivel fekete és a sötét árnyalatok nagyon szívják magunkba a hőt, és ez nem csak az autókban , hanem a lakásunkban is nagy problémát tud jelenteni. Ugyanis azt sokan állítják, hogy a lakás stílusa, berendezése, bútorzata és színei is nagyban hozzá járulhatnak ahhoz, hogy forróság, vagy kellemes hűvös legyen odabent.

PASZTELL SZÍNEK

Előfordulhat az is, hogy egy kisebb szoba jó pár fokkal melegebb lesz, ha az egyik falon egy nagy méretű fekete, vagy sötét színű szekrény található, mintha mondjuk ugyanez a szekrény teljesen fehér, vagy pasztell árnyalatú lenne. Ha arra próbálunk törekedni, hogy hidegebb árnyalatú bútorokkal rendezzük be az otthonunkat, akkor valószínűleg azonnal észre fogjuk venni a különbséget. Mostanában már  egyébként is nagy divat a halvány pasztell szín. Viszont az is jól tud kinézni, ha valaki teljesen fehérre álmodja meg az otthonát. Biztosan álomszép lehet.

Érdemes lehet világosabb színű lakástextíliákat is vásárolni a forró nyári hónapokra, hiszen azok, árnyalataik miatt képesek visszaverni a napfényt.