MILYEN KLÍMA BERENDEZÉST ÉRDEMES VÁSÁROLNI 2022-BEN?

MILYEN KLÍMA BERENDEZÉST ÉRDEMES VÁSÁROLNI 2022-BEN?

Sok megkeresést kapunk azzal kapcsolatban, hogy Ők a legjobb klímát szeretnék. Erre természetesen nem lehet csak egy konkrét márkát vagy típust mondani. Mint ahogy nem létezik legjobb telefon, legjobb autó sem. Hiszen mindenkinek más az igénye. Lehet hogy “A” vásárlónk a Gree Amber-re esküszik, míg “B” vásárlónk inkább a Daikin Emurát említi.

Első és legfontosabb, hogy legyünk tisztában azzal, hogy pontosan mire is van szükségünk.

A klíma amit szeretnénk vásárolni: legyen egyszerre hűtő-fűtő vagy elég egy sima hűtéssel rendelkező klíma? Szeretnénk távolról vezérelni, ezért jó ha van Wifi kapcsolat? Fontos Önnek az energiaosztály kiválasztása, hogy kevesebb fogyasztása legyen? Valamint, fontos Önnek hogy klímája letisztult külsejű legyen? Sokan fontos szempontnak tartják, hiszen egy jól megválasztott klíma beleolvad a szoba dekorációi közé.

NÉZZÜK MEG AZ ÁLTALUNK FELSOROLT ÖTLETEKET EGY KICSIT RÉSZLETESEBBEN:
WIFI-S KLÍMA

Már évekkel ezelőtt megjelentek a magyar piacon is a WIFI vezérlésű klímák. Jelenleg pillanatban két fajtáját különböztetjük meg: az egyik a wifi modullal alapból felszerelt klímaberendezés vagy az utólagosan wifi adapterrel ellátott légkondik. De nézzük, mi is tulajdonképpen az a Wifi-s klíma?  Olyan eszköz, ami lehetővé teszi, hogy légkondinkat egy alkalmazáson, appon keresztül tudjuk okos telefonnal, táblagéppel vagy számítógéppel irányítani, akár távolról is.

Először telefonunkra letöltjük a megfelelő alkalmazást. A kezdő beállítások után, összehangoljuk, azaz párosítjuk a telefonunkat és a klímánkat. Miután ezeket a műveleteket sikeresen elvégeztük, már vezérelhetjük is klímánkat telefonunkról, helyben vagy távolról. Helyben alkalmazva ezzel a funkcióval ki tudjuk váltani a légkondi távirányítóját.

Nagyon fontos megjegyezni azt, hogy pontosan mit is tudunk a programunkkal beállítani, ez egyrészt függ a wifi-s klíma tudásától másrészt pedig az alkalmazástól, vagyis lehet, hogy sokkal több mindent be tudunk állítani az alkalmazással, mint a távirányítóval, de az is előfordulhat, hogy nem.

TÁVOLI ELÉRÉS FUNKCIÓ A WIFI APPLIKÁCIÓ HASZNÁLATA SORÁN

A wifi-s klímánkat bárhonnan tudjuk vezérelni. Ez sok esetben nagyon jól jöhet. Gondoljunk csak bele, a nagy melegben indulunk haza a munkahelyünkről, fogjuk a telefonunkat és elindítjuk a klímánkat az alkalmazásunk segítségével. Vagy például elindulunk nyaralni és az úton végig azon gondolkozunk, hogy mit hagytunk bekapcsolva, a wifi-s klímánkat azonnal le tudjuk ellenőrizni és ha kell, ki is tudjuk kapcsolni. 

Minden utazás előtt előfordul velem a jajj mit hagytam bekapcsolva. Ugye, milyen jó ebben a helyzetben? Kár hogy a többi műszaki cikket nem tudom ellenőrzni! 🙂 

FŰTÉS KLÍMÁVAL, FŰTŐ KLÍMA:

Magyarországon még elég szokatlan fűtésre is használni a klímakészüléket, sokan még mai napig nem is tudják, hogy ez egyáltalán lehetséges. Természetesen nem minden klímaberendezés alkalmas fűtésre, de a modern, inverteres klíma típusok között vannak kifejezetten fűtésre optimalizáltak. E korszerű berendezések üzemi tartománya nagyon széles, hatásfokuk rengeteget javult az idők során. Érdemes az őszi, átmeneti időszakban is bekapcsolni őket, hiszen a lakásban a megfelelő, komfortos hőmérséklet szinten tartása összességében kevesebb energiaráfordítással jár, mint egy helyiség felfűtése. Amellett, hogy környezetbarát fűtési mód, a beruházási költségei pedig relatív alacsonyak, a klímaberendezés megvásárlásán és felszerelésén túl nincsenek tervezési, engedélyeztetési, kémény építési… költségek.

LETISZTULT KLÍMA DESIGN

Egy stílusos megjelenésű, letisztult formavilágú klímaberendezés vadonatúj külsejével tökéletesen illik egy mai, modern otthonba, irodába. A letisztult design elsőre talán nem tűnik fontosnak, de ha jobban belegondolunk, akkor bizony egész évben nézni fogjuk a légkondit, akkor is, ha csak a nyári szezonban használjuk hűtésre. Egy ilyen stílusos klímaberendezés ráadásul általában kiemelkedően magas teljesítménnyel, sokféle kényelmi funkcióval is együtt jár.

TOVÁBBI EXTRA FUNKCIÓK

Sokféle egyéb funkció, kényelmi szolgáltatás is fontos lehet számunkra új, modern klímánk kiválasztása során. Ilyen lehet többek között a kiemelkedő teljesítmény  (A++ vagy A+++ energiaosztály), felhasználóbarát vezérlés, melyet egyszerű beállítás és karbantartás jellemez. Légtisztító szűrők megléte, a legkülönfélébb légszennyező anyagok, allergének kiszűrésére. Extra csendes működés, hogy családunk életét ne zavarja, akár az alvásban sem. Kompakt méret, mely például kis hely esetén fontos szempont lehet. Ezen kívül még persze számos szubjektív szempont is felmerülhet új klímaberendezésünk beszerzése során. Kérdéseivel bátran keresse meg munkatársainkat!

KLÍMA SZERELÉS

Klímaszerelés és karbantartás Budapesten, Pest- és Somogy megyében valamint országosan.
5 év garanciát vállalunk a beszerelésre.

FŰTÉS 40%-KAL OLCSÓBBAN

A H tarifa segítségével télen akár fél áron fűthet! Részletek itt.

FACEBOOK

Kövessen minket Facebook oldalunkon is!