JÓ VÁLASZTÁS A MOBIL KLÍMA? MELLÉBESZÉLÉSEK NÉLKÜL, ŐSZINTÉN.

JÓ VÁLASZTÁS A MOBIL KLÍMA? MELLÉBESZÉLÉSEK NÉLKÜL, ŐSZINTÉN.

SOKAN KÉRDEZNEK BENNÜNKET A MOBIL KLÍMÁVAL KAPCSOLATBAN. 

Ebben a cikkben egy kicsit elemeznénk az előnyeit.

ZAJSZINT

A mobil klíma, sokkal hangosabb mint a mai modern lakossági split klíma berendezés. Amíg beltéren egy jó minőségű klíma 18-22 decibel között működik, addig a mobil klíma 50-65 decibel között mozog. Az éjszakai alváshoz érdemes egy komplexebb altatót is bevenni mellé mert kevesen tudnak porszívózás közben aludni, márpedig a mobil klímát nagyjából így kell elképzelni, alszunk és közben folyamatosan zúg mellettünk.

TELJESÍTMÉNY

Kisméretű szobák, helységek részleges hűtésére alkalmas, csekély napfény esetén. Nagyobb terekbe észrevehetetlen a működése, nem képes kompenzálni már az ablakon belépő felmelegedést sem. Kondenzvíz: egy nyári napon tekintélyes mennyiség is lehet, akár 3-5 liter/ nap, addig a mobil klímánál egy kis víztartályt kell rendszeresen, naponta többször kiüríteni, különben kifolyik a víz a padlóra, ha nem tesszük meg időben.

ÁRAMFOGYASZTÁS

A split klímák 600-900 wattos fogyasztásához képest a mobil klíma 1600-2400 watt áramot vesz fel. Sajnos sokkal rosszabb teljesítményt kapunk a légszállítási oldalon, töredéke a hatékonysága egy átlagos klímához képest is.

CSÖVEK KIVEZETÉSE 

A mobil klíma kivezető csövei széles tartományban mozognak, 110-125 mm a legáltalánosabb csőméret, ami azt jelenti, hogy lyukat kell a falon – ajtón – ablakon kivágni és ezt megfelelően leszigetelni, a nyári szezon után pedig elfedni, betömíteni. Ki lesz aki ezt a szerelést elvégzi? Szerencsés esetben lesz egy családtag aki rendelkezik megfelelő barkács- ipari eszközökkel és telepíti a csövezést mert erre szakembert nyáron találni szinte képtelenség. Érdemes már tavasszal hívni megfelelő szakembert és jó előre időpontot kérni.

JAVÍTÁS

Ezeken a berendezéseken rendkívül ritka, hogy gáztöltő csonkot alakítson ki a gyártó, ennek hiányában pedig nem tölthetőek gázzal a klímák, csak ha beforrasztva felszerel rá egyet a mester – erre pedig nincsen és még tizen éve sem volt szerviz. A mobil klíma ebben az esetben is „porszívóként” működik, amíg megy addig örülhetünk de amikor 5-7 év után a szerkezet tömítései elfáradnak és elszökik a hűtőközeg a lomtalanításba vezet az út minden esetben.

Összegzés: mobilklíma helyett válasszon rendes klímát

KLÍMA SZERELÉS

Klímaszerelés és karbantartás Budapesten, Pest- és Somogy megyében valamint országosan.
5 év garanciát vállalunk a beszerelésre.

FŰTÉS 40%-KAL OLCSÓBBAN

A H tarifa segítségével télen akár fél áron fűthet! Részletek itt.

FACEBOOK

Kövessen minket Facebook oldalunkon is!