MEGÉRI A MOBILKLÍMA?

MEGÉRI A MOBILKLÍMA?

Manapság az egyre kiszámíthatatlanabb időjárás különösen nyáron okoz nehézségeket, a forró száraz idő miatt lassan elviselhetetlen a nyár, a klíma használata nélkülözhetetlen. Nem csak otthonunkba, de a nyaralóba, vagy munkahelyünkre is jó lenne hűvösséget vinni.

Megéri-e mobil klímát használni?

ELŐNYÖK

Ezért lehet jó választás a mobil klíma, ami egyébként olcsóbb is a rögzített klímákhoz képest. Egyszerűségében rejlik nagyszerűsége, hiszen amiatt, hogy

  • nem kell beszerelni, vásárlás után rögtön üzembe helyezhetjük,
  • és nevéből is adódóan mobil, szabadon mozgathatjuk.
HÁTRÁNYOK

Persze okkal nem a legelterjedtebb típus a mobil klíma.  A mobil klíma természetesen más kihívásoknak kell, hogy megfeleljen, de ha befektetünk egy készülékbe, jó, ha mérlegelünk. Annak, hogy kevesebben részesítik előnyben, több oka van.

  • Például kevésbé hatékonyak. Mivel a meleg levegőt kivezető gégecső mellett a meleg visszaáramolhat, alacsonyabb hatásfokkal dolgoznak. 
  • Hangosabbak, mert a split klímával ellentétben nincs kültéri és beltéri egység, a zajkeltő kompresszor folyamatos duruzsoló hangja a társaságunk lesz. Akár 2-3-szor olyan hangos is lehet, mint a split klíma.
  • Fogyasztás tekintetében sem járunk jól. A mobil klímát, ha split klímához hasonlítjuk, azonos teljesítmény esetén 1,5-szeres, vagy annál is magasabb fogyasztással számolhatunk.
  • Ezen kívül huzatos hatást is kapunk.
  • A split klímához képest elég nagy helyet foglal el, kompakt kialakítása miatt.
DÖNTÉS

Kétségtelen, hogy a mobil klíma előnyei meggyőzőek egy speciális helyzet, nyaraló, iroda hűtése esetén. Azonban megéri elgondolkodnunk, hogy hosszútávon melyik a jó befektetés: mobil klíma, vagy beszerelt, hosszútávon megbízható split rendszerű klíma.

KLÍMA SZERELÉS

Klímaszerelés és karbantartás Budapesten, Pest- és Somogy megyében valamint országosan.
5 év garanciát vállalunk a beszerelésre.

FŰTÉS 40%-KAL OLCSÓBBAN

A H tarifa segítségével télen akár fél áron fűthet! Részletek itt.

FACEBOOK

Kövessen minket Facebook oldalunkon is!