MINDEN AMIT A MOBIL KLÍMÁRÓL TUDNI KELL

MINDEN AMIT A MOBIL KLÍMÁRÓL TUDNI KELL

MI AZ A MOBIL KLÍMA?

A mobil klímák legfőbb jellemzője a mobilitásukban rejlik, kedvünk szerint áthelyezhetjük egyik helyiségből a másikba, vagy elvihetjük magunkkal a nyaralóba, könnyen változtathatjuk a helyét.

Egy helyiség lehűtésére használható, 15- 30 m2-es térben képes biztosítani a kellemes hőmérsékletet. Elhelyezése olyan terekben, ahol nem tudunk split klíma külső egységét felszerelni vagy tetőtéri szobákban, üzlethelyiségekben, rendelőkben, nappalikban, nyaralóban és hétvégi házakban. Amennyiben gyakran költözik, vagy nincs lehetősége a kültéri egység elhelyezésére a mobil klíma praktikus megoldás lehet az ön számára.

A MOBIL KLÍMÁKNAK HÁROM FŐ TÍPUSA VAN:
  • a benti gégecsöves változat (egy vagy két csöves)
  • a kültérre is ki helyezhető (fleximobil)
  • split mobil klíma, aminél lehet, hogy szerelő is kell (attól függ, hogy zárt rendszerben történik e a klímagáz cirkuláció).

Az egy gégecsöves változat a legismertebb és hatásfokában a legrosszabb. Ablakon vagy a falon fúrt lyukon keresztül tudja kivezetni a gégecsövet, érdemes a klímát minél közelebb tenni a kivezető nyíláshoz, hogy ne kelljen kerülgetni. Ezek a gépek kvázi vákuumot képeznek a helyiségben, így a kiengedett meleg levegőt pótolnia kell, így a falakon, ablak, ajtó résein fogja beszippantani kintről vagy egy másik melegebb helyiségből a levegő utánpótlást. Mivel a benne lévő kompresszort hűteni kell, erre a már egyszer lehűtött levegőt fogja használni. A kondenzvizet tartályba gyűjti, amit rendszeresen üríteni kell – bizonyos modelleknél ez elvezethető a lefolyóba.

Egy fokkal hatékonyabb berendezések a két gégecsővel rendelkező változatok. Két lyukat kell fúrni, egyiket a külső levegőnek, a másikat a felmelegített, eltávozó levegőnek. A klíma teljes hűtési teljesítménye a szobára koncentrálódik, emiatt hatékonyabbak ezek a készülékek. A két gégecső miatt a szoba folyamatosan kap levegő utánpótlást, ami lehűtve jut be a szobába, így folyamatosan szellőzteti is a helyiséget.

MILYEN TÍPUSAI VANNAK? 

A kültérre is kihelyezhető változat méltán egyre népszerűbb, mivel a zaj nagy részét ezzel a módszerrel ki tudjuk zárni, a készüléket erkélyre, teraszra helyezhetjük, a lamellás felülete kerül az ablakba/falba, emiatt nem kell kerülgetni a készüléket, nagyobb hely marad a szobában. A Fisher FPR – sorozat fleximobil klímáival nemcsak hűthet, hanem fűthet és párátlaníthat is. Így télen sem áll feleslegesen a garázsban/tárolóban a készülék, hanem enyhébb hidegek esetében a kellemes meleget is biztosíthatja vele.

A MOBIL SPLIT KLÍMÁRÓL

A mobil split klíma a leghatékonyabb hűtést biztosító berendezés a mobil klímák között. Split, vagyis osztott klímaberendezés, egy kül- és egy beltéri egységből áll. A két egység fixen össze van kötve, a hűtendő helyiségbe kell tenni a beltéri egységet a másikat pedig ki kell tenni onnan. Azonban ez a modell Magyarországon még nem igazán ismert, valamint a beüzemeléséhez valószínűleg szakember kell (attól függően, hogy zárt rendszerű e a klímagáz áramlását biztosító csövezés).

KLÍMA SZERELÉS

Klímaszerelés és karbantartás Budapesten, Pest- és Somogy megyében valamint országosan.
5 év garanciát vállalunk a beszerelésre.

FŰTÉS 40%-KAL OLCSÓBBAN

A H tarifa segítségével télen akár fél áron fűthet! Részletek itt.

FACEBOOK

Kövessen minket Facebook oldalunkon is!